Kopieer link
Sluiten
Mondzorg Oost

KROON OF BRUG IN EEN DAG!

Topkwaliteit. Puur als de natuur. Niet meer voor schut lopen! Onze tandartsen kunnen met behulp van CEREC-technologie een kroon op dezelfde dag maken en plaatsen. CEREC staat voor Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics en maakt gebruik van CAD/CAM-technologie (Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing) om een tandheelkundige restauratie te ontwerpen en te produceren.
15 june, 2024

Meer informatie?

Wat zijn de voordelen van cerec kronen als tandvervanging?


Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van CEREC-kronen als tandvervanging. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Snelheid en gemak: Met CEREC-technologie kan een tandarts een kroon op dezelfde dag maken en plaatsen, waardoor meerdere bezoeken en tijdelijke kronen overbodig zijn. Dit bespaart tijd en ongemak voor de patiënt.

 2. Precisie en pasvorm: CEREC-kronen worden ontworpen en geproduceerd met behulp van geavanceerde CAD/CAM-technologie, waardoor ze nauwkeuriger en beter passend zijn dan handmatig gemaakte kronen. Dit zorgt voor een betere esthetiek en functionaliteit.

 3. Esthetiek: CEREC-kronen zijn gemaakt van tandheelkundig keramiek, dat er natuurlijk uitziet en dezelfde kleur heeft als de omliggende tanden. Dit zorgt voor een esthetisch aantrekkelijke oplossing voor tandvervanging.

 4. Duurzaamheid: CEREC-kronen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze jarenlang meegaan. Bovendien hebben ze minder kans op scheuren of barsten dan traditionele kronen vanwege de precieze pasvorm.

 5. Comfort: Omdat CEREC-kronen op maat zijn gemaakt en precies passen op de tand, zorgen ze voor meer comfort en verminderen ze de kans op tandgevoeligheid.

Al met al bieden CEREC-kronen een aantal voordelen ten opzichte van traditionele kronen, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor patiënten die een tandvervanging nodig hebben.


Hoe maakt een tandarts een kroon  of brug in een dag? 


Een tandarts kan met behulp van CEREC-technologie een kroon op dezelfde dag maken en plaatsen. CEREC staat voor Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics en maakt gebruik van CAD/CAM-technologie (Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing) om een tandheelkundige restauratie te ontwerpen en te produceren.

Hier is het algemene proces voor het maken van een kroon met behulp van CEREC:

 1. Voorbereiding: De tandarts zal de tand voorbereiden door deze te reinigen en eventueel een deel van de vulling of tand te verwijderen om ruimte te maken voor de kroon.

 2. Scannen: Vervolgens gebruikt de tandarts assistent een speciale camera om de tand en de omliggende tanden te scannen en een digitale 3D-afbeelding van de tand te maken.

 3. Ontwerp: Met behulp van speciale software ontwerpt de tandarts de kroon op basis van de digitale 3D-afbeelding.

 4. Frezen: Nadat het ontwerp is voltooid, stuurt de tandarts de gegevens naar een freesmachine (Roland DWX 42), die de kroon vormt uit een blok tandheelkundig keramiek.

 5. Na een aantal voorbereidingen en inkleuren van de kies wordt deze onder vacuüm gebakken bij 840 graden.

 6. Plaatsing: Zodra de kroon is afgewerkt, past de tandarts deze aan de tand aan en plaatst deze. De kroon wordt vervolgens vastgezet met tandheelkundige cement.

Het hele proces kan meestal worden voltooid in één tandartsbezoek, waardoor de noodzaak van tijdelijke kronen en meerdere afspraken wordt geëlimineerd.


Wat zijn de allermooiste tandvervangingen?


De allermooiste tandvervangingen zijn vaak diegene die het meest natuurlijk en harmonieus passen bij de rest van het gebit en de gezichtskenmerken van een persoon. Hier zijn enkele voorbeelden van tandvervangingen die als zeer esthetisch worden beschouwd:

 1. Tandheelkundige implantaten: Tandheelkundige implantaten zijn een populaire optie voor tandvervanging omdat ze eruit zien en aanvoelen als natuurlijke tanden. Ze zijn duurzaam en bieden uitstekende functionaliteit.

 2. Porseleinen veneers: Porseleinen veneers zijn dunne schelpen van tandheelkundig keramiek die over de voorkant van de tanden worden geplaatst. Ze kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid aan cosmetische problemen te corrigeren, zoals verkleuring, scheefstand, spleten en chips.

 3. Kronen van tandheelkundig keramiek: Kronen van tandheelkundig keramiek zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als porseleinen veneers en bieden een vergelijkbare esthetiek en duurzaamheid. Ze worden vaak gebruikt voor het vervangen van grote vullingen of beschadigde tanden.

 4. Inlays en onlays: Inlays en onlays zijn tandheelkundige restauraties die worden gebruikt om beschadigde of aangetaste tanden te herstellen. Ze worden op maat gemaakt van tandheelkundig keramiek en kunnen worden aangepast aan de kleur en vorm van de omliggende tanden.

Het is belangrijk om op te merken dat de meest geschikte tandvervanging afhankelijk is van de individuele situatie en behoeften van elke patiënt. Een ervaren tandarts kan de beste optie aanbevelen op basis van factoren zoals de gezondheid van het tandvlees, de beet, de tandstructuur en de esthetische doelen van de patiënt.


Meteen een afspraak plannen voor een echt mooi gebit? Bel 024-3294239 of mail balie@mondzorgoost.nl

Mondzorg Oost