Mondzorg Oost

De praktijk

Onze praktijk is gesitueerd aan de Berg en Dalseweg 63 te Nijmegen. Samen met apotheek, verloskundigen, fysiotherapeuten, huisartsen, huidtherapeuten, kno-arts, osteopaten en nog veel meer. Alles onder een dak!

Pand

Algemene tandheelkunde

Bij binnenkomst in Medisch Centrum Nijmegen Oost bevinden wij ons aan de rechterkant, direct naast de apotheek. De algemene tandartspraktijk bestaat uit vijf ruime behandelkamers. We ontvangen u graag met een glimlach. We hebben meerdere tandartsen op verschillende dagen werkzaam, van maandag tot en met vrijdag. Je kunt altijd vragen naar de behandelaar van je keuze, maar leer ze dan wel eerst kennen. Hier ben je welkom en zorgen we goed voor je. We maken tijd voor je en stoppen pas als we allemaal tevreden zijn. Spoedgeval? U wordt dezelfde dag nog geholpen!
Kunnen we dan alles? Op het gebied van mondzorg zeker. We hebben misschien wel de beste tandartsen, mondhygiënisten en assistentes. Die laten zich elke dag weer van hun mooiste kant zien.

Balie


Behandel kamer
Mondhygiëne

Via de loopbrug kom je uit in ons nieuwe zeer ruime gedeelte waar we de mondhygiënisten en specialismen hebben samen gebracht, en daar zijn we trots op! Voor wie wordt doorverwezen naar de mondhygiënist hebben we drie fijne mondhygiënekamers ingericht. Onze mondhygiënisten zorgen dat je gebit weer stralend schoon en gezond wordt, ze laten je weer lachen. 

Medewerker

Orthodontie

Op onze orthodontie afdeling ontvangen wij patiënten uit onze eigen praktijk, maar je kunt hier ook terecht als je geen patiënt bent bij Mondzorg Oost. Op onze eerste verdieping ben je op maandag en woensdag welkom voor het rechtzetten van je tanden en kiezen. We laten helpen je kiezen uit de beste behandelmogelijkheden met een beugel en kunnen vervolgens daarmee een klein wonder verrichten. Willemijn Braakhuis, tandarts in de orthodontie (met een erkend VtVo OK registratie), zal je hierin begeleiden en wordt hierbij geholpen door drie orthodontie assistentes; Dominique Leenders, Iris van Druten en Deborah Jansen. Ken jij de doorzichtige beugel al?

Orthodontie

Cosmetische tandheelkunde en slijtage

Esthetische mondzorg is een van onze specialiteiten. We behandelen in onze praktijk de meest bewerkelijke en lastige zaken. Ook patiënten en tandartsen uit de verre omgeving weten ons te vinden. De verwachtingen zijn hoog, maar we maken het elke keer mooi waar. We gaan aan de slag met tandkleurige vullingen, prachtige porseleinen facings, metaalvrije kronen of bruggen. Wil je je tanden graag een tintje witter? Voor het veilig bleken van je tanden en kiezen ben je bij ons aan het juiste adres. Veel tandartsen verwijzen specifiek naar Bas Loomans voor uitgebreide problematiek met tandweefselverlies.


Implantologie en chirurgie

Of je nu jong of oud bent, of je nu voor reguliere mondzorg of een van onze specialisaties komt, we onderzoeken goed op welke manier we je de beste zorg kunnen bieden. En dan leggen we je graag in begrijpelijke taal uit wat we gaan doen. Bij ons kun je op donderdag terecht voor het plaatsen van implantaten, de chirurgische verwijdering van (verstands-)kiezen, botopbouw en kleine chirurgie. Nathan Kinket ondersteunt het chirurgisch team met expertise die hij in meerdere praktijken deelt.

Chirurgie

Endodontologie

Onze zorg brengt een mooie lach op jouw gezicht. En op dat van ons. Zorg is mooi. Endodontoloog Joris Rotteveel kan ervoor zorgen dat je die problematische tand of kies toch kunt houden. Een wortelkanaalbehandeling vervelend en pijnlijk? Een behandeling bij Joris is dát in ieder geval niet, met zijn humor en energie merk je niet eens dat je in een tandartsstoel ligt.

Prothetiek

We werken alleen met het beste: de beste mensen, de beste materialen en de beste technieken. Sinds kort hebben wij Marilyn Donker op donderdagochtend bij ons in de praktijk werkzaam. Gedreven tandprotheticus die u graag helpt met uw zorgvraag rondom al het prothese werk. Kunstgebit stuk, toe aan een nieuwe prothese, prothese op implantaten, prothese zit te los of een andere wens? Marilyn maakt uw lach graag weer compleet.

Prothetiek

Laboratorium

Om het plaatje voor u helemaal compleet te maken hebben wij ons eigen laboratorium. Voorheen duurde het twee of drie weken voordat een kroon klaar was. U liep dan vanaf het moment dat de tand of kies klaar was voor de kroon met een noodkroon, omdat de definitieve kroon in een laboratorium elders werd gemaakt. Deze noodkroon viel er dan nog wel eens af en moest u weer terug komen om hem terug te laten plaatsen. Doordat wij in ons laboratorium met de beste en nieuwste technieken werken, kunnen we de kroon nu in een dag plaatsen! Door het gebruik van digitale scan apparatuur is ook 'happen' in afdrukmateriaal verleden tijd. De slimme computertechnieken maken het mogelijk om een kroon (of andere restauratie) binnen 2 uur klaar te hebben. Dat is mooi voor elkaar!


Reiniging, desinfectie en sterilisatie (RDS)

We nemen jouw en onze veiligheid zeer serieus. We hebben in beide gebouwen een speciaal ingerichte RDS ruimte waar alle instrumenten worden gereinigd en gesteriliseerd. Leeg, kaal en uiterst clean.

Dit is de RDS ruimte direct achter de balie bij de mondhygiënisten. Door het glas kun je alle activiteit zien.


Werkruimte

De RDS ruimte in de algemene praktijk bevind zich achter mat glas direct naast de centrale wachtruimte.

Werkruimte

usp icoon

1+ jaar
mondzorg
expertise

usp icoon

Meer dan
17000 tevreden
cliënten

9.4

Cliënt
waardering
0

Mondzorg Oost