Kopieer link
Sluiten
Mondzorg Oost

DÉ STADS-TANDARTS

Of je nu in Nijmegen Noord woont, Nijmegen West, Nijmegen Zuid of gewoon in Oost woont, je kunt altijd bij ons in het centrum terecht. Door de Waalbrug en Oversteek ben je zo bij ons. Met de fiets, bus of auto, je bent zo aan het begin van de Berg en Dalseweg. Elektrische laadpalen zijn er om de hoek in de Pater Brugmanstraat en Museum Kamstraat. Vanuit het winkelcentrum van Nijmegen zitten we op loopafstand. Wie je hier treft? Totale vakidioten. De beste tandartsen, mondhygiënisten, een professor, docenten, promovendi en bovenal een zeer vrolijk team. Zelf ervaren? 024-3294238
4 october, 2023

Hoe vind ik een goede tandarts in het centrum van Nijmegen?


Er zijn verschillende manieren om een goede tandarts in Nijmegen te vinden:

  1. Vraag om aanbevelingen: Vraag vrienden, familie of collega's om aanbevelingen voor een goede tandarts in Nijmegen. Mensen die al een tandarts hebben bezocht, kunnen nuttige informatie geven over hun ervaringen met verschillende tandartsen in de regio.

  2. Zoek online: Je kunt online zoeken naar tandartsen in Nijmegen en hun beoordelingen en reviews lezen op websites zoals Google, tandarts.nl of zorgkaartnederland.nl. Dit geeft je een idee van de ervaringen van andere patiënten en hoe goed de tandartsen presteren.

  3. Controleer de certificering: Kijk of de tandarts is geregistreerd bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Een geregistreerde tandarts heeft een professionele opleiding gevolgd en voldoet aan de eisen van de KNMT.

  4. Let op de faciliteiten: Bekijk de faciliteiten van de tandartspraktijk en let op de algemene hygiëne. Een goede tandartspraktijk heeft moderne apparatuur en zorgt voor een schone en comfortabele omgeving voor de patiënten.

  5. Maak een kennismakingsafspraak: Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij een tandartspraktijk om te zien of je je op je gemak voelt bij de tandarts. Dit geeft je de kans om de tandarts te ontmoeten en te bespreken wat je van de behandeling verwacht.

Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor preventieve zorg en behandelingen, dus neem de tijd om een tandarts te vinden waar je vertrouwen in hebt en waarbij je je op je gemak voelt.


Welke tandarts past bij me als bang ben?


Als je bang bent voor de tandarts, is het belangrijk om een tandarts te vinden die begripvol en empathisch is en die ervaring heeft met het behandelen van patiënten met angst. Het fijne is dat we hier bij Mondzorg Oost een team hebben met tandartsen, allemaal verschillend van karakter, maar even professioneel. Er zit altijd wel een tandarts tussen waar je een klik mee hebt. Hier zijn een paar dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van een tandarts als je bang bent:

  1. Luisterend oor: Zoek een tandarts die naar je luistert en begrip heeft voor je angst. Een tandarts die de tijd neemt om je angsten te begrijpen en te bespreken, kan je helpen om je meer op je gemak te voelen tijdens de behandeling.

  2. Kalmerende omgeving: Kies een tandartspraktijk met een kalmerende omgeving, bijvoorbeeld een praktijk met een rustgevende inrichting of met ontspanningsmuziek.

  3. Mogelijkheid voor sedatie: Sommige tandartsen bieden sedatie-opties aan, zoals lachgas of medicatie, om patiënten te helpen ontspannen tijdens de behandeling.

  4. Vraag naar ervaring: Vraag de tandarts of hij of zij ervaring heeft met het behandelen van patiënten met angst. Zo ja, vraag dan naar hun aanpak en ervaringen met patiënten zoals jij.

  5. Neem iemand mee: Overweeg om iemand mee te nemen naar de afspraak, zoals een familielid of vriend, die je kan steunen en geruststellen.

Het vinden van een tandarts die bij je past kan een proces zijn van trial-and-error, dus het kan helpen om verschillende tandartsen te bezoeken totdat je er een vindt waarbij je je comfortabel voelt.


Kennis maken?

Bel ons op 024-3294238 mail naar balie@mondzorgoost.nl

Mondzorg Oost